Maak je reis zo comfortabel mogelijk met deze tips!

Je bent zo blij omdat je eindelijk met het vliegtuig op reis mag! Tot je beseft dat je 10 uur of langer op een ongemakkelijke stoel moet blijven zitten. Als je dan wilt slapen is dat niet zo makkelijk omdat er te veel lawaai is of omdat de stoelen totaal niet comfortabel zijn. Gelukkig zijn er enkele dingen die jij kunt doen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.

1. Verminder het geluid met oordopjes

Soms kan het zijn dat je nood hebt om je even af te sluiten van het geluid om je heen. Op die momenten komen oordopjes goed van pas. Het is ook handig als je een snurkende buur hebt in het vliegtuig.

2. Rustig slapen? Je zal het slaapmaskertje dankbaar zijn

Neem je een nachtvlucht? Dan zal je waarschijnlijk proberen te slapen in het vliegtuig. Voor sommige mensen gaat dit als een fluitje van een cent, anderen hebben hier echt moeite mee. Omdat het niet comfortabel is en er te veel licht is. Daarom raden wij aan om een slaapmaskertje mee te nemen. Zo kan je even lekker slapen in een donkere omgeving. 

 3. Download de Netflix-app of neem een boek mee

5 uur lijkt niet lang maar als je in een stoel zit en niets te doen hebt, dan gaat de tijd héél traag. Zorg er dus voor dat je wat entertainment bij je hebt. Je kan bijvoorbeeld een film downloaden op voorhand. Heb je een vlucht van 12 uur? Hou dan een ‘Lord of the Rings’ marathon. Alle films samen duren in totaal 12 uur dus je hoeft zelfs niets anders te doen. Naast een film downloaden kan je ook gerust een boekje lezen. Ben je een snelle lezer en is 1 boekje niet voldoende? Dan zou een e-reader wel iets voor jou kunnen zijn. Op een e-reader kan je verschillende boeken downloaden en kan je je dus urenlang bezighouden.

Extra tip: Vergeet zeker geen powerbank want je wilt toch niet dat je gsm, tablet of laptop plat is als je nog maar aan de helft van je vlucht zit.

4. Comfortabel slapen? Neem een nekkussen mee

Een vliegtuigstoel is vaak niet het meest comfortabele om in te slapen. Een nekkussen kan dat probleem toch gedeeltelijk oplossen. Je ligt nog steeds niet plat (als je in economy class vliegt) maar je kan je hoofd toch ergens tegen leggen. Dat geeft een aangenaam gevoel waardoor je misschien sneller in slaapt geraakt.

5. Spelletjes

Reis je niet alleen? Bedenk dan enkele spelletjes die jullie samen kunnen spelen, zoals Pictionary of OXO. Het zal ervoor zorgen dat de sfeer tussen de reisleden goed zit alvorens jullie aangekomen zijn op de reisbestemming.

6. Tekenen of kleuren

Heb je een tekentalent? Breng dan een klein tekenboekje en een potlood mee. Je kan bijvoorbeeld tekenen wat je ziet in het vliegtuig of de persoon die naast jou zit.

Als je meer fan bent van kleuren kan dit ook een optie zijn. Er bestaan heel leuke volwassen kleurboeken die voor heel veel plezier en tijdverdrijf kunnen zorgen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *