Geneesmiddelen mee op reis, niet zo makkelijk als het lijkt!

Hoe moeilijk kan het zijn denk je waarschijnlijk. Geloof ons het is niet zo simpel als gewoon de geneesmiddelen die je moet nemen in je koffer of bagage te steken. Want er zijn altijd een paar zaken waarop je moet letten. Zoals bijvoorbeeld: Hoe moet je de medicatie bewaren, welke medicatie mag mee op het vliegtuig en kan je onbezorgd zonnen? Gelukkig vind je in dit blogartikel de antwoorden op al jouw vragen.

 Alles wat je moet doen voor vertrek

Als eerste moet je natuurlijk voldoende geneesmiddelen meenemen, dus alles wat je nodig hebt. Want sommige geneesmiddelen vind je niet in het buitenland of het kan zijn dat er in het buitenland een voorschrift voor nodig is. De geneesmiddelen die jij gewoonlijk neemt, kunnen in het buitenland ook een andere naam hebben of een andere samenstelling. Neem dus voor alle zekerheid de meest essentiële medicatie zelf mee.

Daarnaast controleer je best ook de formaliteiten van de geneesmiddelen die je zal meenemen. Op die manier vermijd je problemen aan de douane. Meestal is er een medisch attest nodig voor het grotendeel van pijnstillers, slaappillen, ADHD-geneesmiddelen, kalmeringsmiddelen en epilepsie-middelen. Zo een medisch attest kan je vragen aan je arts. Geloof ons je wilt geen uren verliezen aan de douane omdat je een attest vergeten bent.

Natuurlijk is een reisapotheek ook een must-have als je op reis gaat. Heb jij een checklist nodig voor jouw reisapotheek? Vind het hier!

Hou rekening met deze zaken

In Europese luchthavens gelden er strenge regels over de inhoud van de handbagage. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid.

Hou rekening met de volgende zaken:

  • Neem geen vloeistoffen of gels mee waar er meer dan 100 ml in zit. De flesjes onder 100 ml mogen mee, maar moeten in een apart doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje.
  • Alle medicijnen of babyvoeding die je nodig hebt tijdens de vlucht mogen gewoon mee.
  • Er zijn geen beperkingen voor niet-vloeibare geneesmiddelen. Zorg wel dat ze in hun originele verpakking zitten.
  • Objecten zoals gels en zoutoplossingen voor bijvoorbeeld borstprothesen mag je meenemen op het vliegtuig.
  • Koelelementen voor het vervoer van je medicijnen zijn toegelaten.
  • Heb je een ademhalingsprobleem? Dan zijn aerosols toegelaten.
  • Heb je diabetes? Hou je insuline spuit dan zeker goed bij jou. Het is ook toegelaten op de vlucht. Zorg natuurlijk wel voor een medisch attest wanneer je injectienaalden meeneemt op de vlucht.

Als je deze informatie goed hebt overlopen en uitgevoerd. Dan ben je klaar voor vertrek. Prettige reis!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *